PUSAT RAWATAN ALTERNATIF

Kopi Radix...Mai Secawan. Begitulah bermulanya populariti jenama Radix di bumi Malaysia. Tetapi kini Radix bukan sekadar kopi. Pelbagai produk telah dikeluarkan menggunakan jenama Radix termasuk restoran HPA seperti Radix Fried Chicken (RFC). Radix adalah satu jenama. Syarikat yang mengusahakannya ialah HPA Industries Sdn Bhd. Syarikat ini diasaskan oleh Tuan Haji Ismail bin Haji Ahmad pada 15 Julai 1995 adalah merupakan sebuah syarikat tempatan dan 100% milik bumiputra Muslim. HPA sangat komited dalam mengeluarkan produk-produk Halal dipasaran demi memajukan lagi ekonomi Umat Islam.Kini Radix bukan sahaja terkenal di Malaysia ianya juga sudah mula terkenal di negara luar contohnya Saudi Arabia,Mesir,Jordan,Dubai, Brunei, Australia,Thailand,Vietnam,Kemboja dan Indonesia.

Tuesday, November 10, 2009

•❤•Susu Kambing•❤•Susu kambing organik HPA adalah susu kambing yang diperoleh dari kambing organik yang diternak bagi mendapatkan susu yang segar lagi asli serta berkualiti tinggi dan berkhasiat. Susu kambing asli ini diperolehi dari kambing jenis sanen, janampari dan jawa. Susu kambing diperah tanpa menggunakan mesin. Ini bagi menjamin kualiti susu yang sebenar dan berkhasiat. kambing-kambing tersebut dijaga rapi dan diberi makananan yang mempunyai nutrisi yang tinggi bagi mendapatkan susu yang berkualiti.

Keistimewaan Susu Kambing:

* Kaya dengan protein, enzim dan vitamin A
* Mudah dihadam (zarah lemak lebih kecil)
* Membantu memperbaiki sistem penghadaman, melancarkan peredaran darah, mencantikkan kulit, mengurangkan sakit kepala dan meningkatkan stamina dan kecergasan
* Dipercayai mampu membantu merawat demam kuning, lelah, asma, gastrik, ulser, sakit sendi, sakit pinggang, lemah jantung, barah, osteoporosis dan hepatitis.

Cara Penggunaan:

Jika beku, rendamkan dalam air pada suhu bilik sehingga cair dan kemudian tuangkan ke dalam gelas minuman. Simpan beku selepas dibuka.

Kuantiti: 250 ml

Harga Pengguna
Semenanjung Malaysia: RM 8.50
Sabah & Sarawak: RM

Harga Pengedar HPA
Semenanjung Malaysia: RM 7
Sabah & Sarawak: RM

Nilai Mata (NM): 2

No comments:

Post a Comment